dilluns, 8 de juny del 2009

EL MOVIMENT HIPPY

3. Als anys 60 neix el moviment hippy. Explica què era. Pots consultar aquest vincle i posar fotos.


El moviment hippy s'origina a la dècada dels 60 i és un moviment juvenil caracteritzat per l'anarquia no violenta, la preocupació pel medi ambient i el rebuig del materialisme occidental. Els hippies van crear una contracultura políticament atrevida i en contra de la violència, i artísticament prolífica als Estats Units i a Europa. Els seu estil psicodèlic i ple de colors estava inspirat per drogues alucinògenes que es plasmava a la moda, les arts gràfiques i la música de cantants com Janis Joplin o de bandes com Grateful Dead i Pink Floyd.


En un començament, el moviment es va generar als Estats Units però ràpidament es va estendre per tota Europa i el món. S’originà com una reacció a les alteracions que va desencadenar la 2a Guerra Mundial a la societat i a la cultura.

A partir del conflicte bèl·lic van començar a canviar moltes coses, per exemple, les classes mitjanes i populars van millorar les seves condicions de vida ajudades per la intervenció de l’anomenat “estat del benestar”, que va fer públics serveis com la sanitat, l’educació, el transport...
Aquesta modificació portà darrere una millora econòmica que va fer adormir les lluites obreres.
Però aquesta tranquil·litat no va durar per molt temps i és que el joves es van oposar a aquestes mesures còmodes i burgeses.
A la dècada dels seixanta, aquests joves van iniciar una recerca cap a una vida espiritual i en contacte amb la natura. A totes aquestes iniciatives se l’anomenà “moviment hippi”

Els hippis volien transformar la societat integrament i, a més, cal sumar els canvis en la família i la “revolució sexual”. Aquesta darrera, venia acompanyada de grans variacions en les conductes socials.
Tots els seguidors d’aquest moviment es retiraven en comunes, on convivien lliurement i sense cap tipus de jerarquia, ja que s’oposaven a la societat.
Les seves reunions van anar adquirint fama progressivament, però la que va quedar instaurada a la memòria, va ser la del festival de Woodstock de 1969.

El rock va ser la música predilecta ja que veien en aquest un mètode d’expressió inigualable, els seus valors bàsics foren la tolerància i l’amor.

S’oposaren a la guerra del Vietnam, de fet, foren moltes les mobilitzacions en contra del conflicte i de tot tipus de violència.